Læsetrappen – Et fantastisk redskab til læring!
Umiddelbart skulle man tro at ordet ”Læsetrappen” var et helt normalt ord i læsepædagogiske kredse. Når det ikke er det, skyldes det den simple kendsgerning at der indtil i dag ikke fandtes en gennemført beskrivelse af læsningens naturlige udviklingsniveauer der samtidig kunne anvendes i praksis.
Udtrykket ”Læsetrappen” dækker over en helt ny og epokegørende opdagelse. En opdagelse indenfor læseområdet der med ét slag gør russeren Vygotskys teori om ”Zonen for den nærmeste udvikling” til virkelighed.
Jeg har tjekket alle de små læsebøger, forfatteren har udgivet for flere år siden. Og det ser rigtig godt ud.
Anne Katrine RaskUdover Læsetrappens naturlige udviklingstrin er det først og fremmest én ting af yderste vigtighed man bør bemærke sig: Eleven arbejder med én ting ad gangen som gøres helt færdigt før han går videre til det næste. Umiddelbart lyder det ufatteligt banalt, men fakta er at det har taget adskillige år bare at få løst denne ene hurdle.
Hvis du som læseunderviser forstår og anvender principperne i Læsetrappen, vil det influere positivt på hele din måde at undervise på uden at du nødvendigvis behøver at opgive dine personlige undervisningspræferencer. Altså, fortsæt med at undervise på den måde der passer dig bedst og giver de bedste resultater, og i øvrigt stemmer overens med din personlighed og interesser.
Forfatter og lærer Erik V. Hansen, som i mange år har undervist børn med læsevanskeligheder og som har skrevet en masse begynderlæsnings-bøger, udgav i 2011 den anmelderroste bog Læsetrappen – alle kan lære at læse.
Læs Folkeskolen anmeldelse af bogen HER!
Med opdagelsen og brugen af Læsetrappen er det for første gang muligt at løse læsningens gåde således at alle i samfundet kan lære at læse.